Väggalmanackor

För dig som tänker beställa väggalmanackor på nätet har vi satt samman 4 punkter du bör överväga i god tid innan det är dags att beställa din almanacka. Dessa tips gäller främst dig som avser att beställa en personlig väggalmanacka med dina egna foton eller bilder. Idag finns det gott om leverantörer och det saknas inte alternativ att påverka layout och utförande.

Frågan är mest: hur väljer man rätt? Och vad ska man tänka på när man jämför olika slags väggalmanackor? Läs vidare på den här sidan så ska vi ge dig några förslag. Ett tips är annars att kolla in vårt fotokalendertest på den här sidan.

Prisvärd

Om en väggalmanacka är prisvärd eller inte, är förstås en fråga med flera sidor. Ett pris är ofta en kvalitetsfråga, men det måste inte vara det. Till jul är det exempelvis många leverantörer av väggalmanackor som kör på med tillfälliga rabatter och erbjudanden. Och som kund kan det vara värt flera hundralappar att leta upp rätt erbjudande. Håll dig uppdaterad! Här på Fotokalendertips.se kommer vi givetvis att tipsa om erbjudanden och rabatter, så höll ögonen öppna!

Produktkvalité

Idag trycks nästan alla personifierade väggalmanackor på digitala tryckpressar. (Med ”personifierade” menar jag helt enkelt väggalmanackor där du laddar upp dina egna bilder). Men det är en alltför enkel slutsats att alla väggalmanackor därför kommer hålla samma kvalitet. Så är det förstås inte. Olika digitala tryckpressar (och operatörerna av dessa) kommer precis som med analogt tryck att sätta sin egen på väggalmanackans tryckkvalitet. Varje tryckpress har även en unik färgprofil för varje given fotoprodukt som påverkar kvalitetsuppfattningen.

Rätt storlek?

Som jag nämnde finns det flera olika storlekar på väggalmanackor. Kolla upp detta innan du beställer – det kan nämligen vara lurigt att utröna storleken bara genom att titta på företagets produkt – och marknadsföringsbilder. Oftast ser produkten mycket större ut än vad det egentligen är på dylika bilder (ja, eller tvärtom så ser den mindre ut.)

Leverans i tid?

Det ligger såklart i ditt intresse att du får din väggalmanacka i tid. Jag skriver detta framför allt då jag vet att väggalmanackor ofta ges bort som presenter eller, ännu mer vanligt, som julklapp. Flera leverantörer har massor att göra vid jul vilket påverkar ledtiderna – det är därför inte helt ovanligt med en till två veckors leveranstid. Se därför till att beställa dina väggalmanackor i god tid.