Sagobok med barnets namn

  • 12 december, 2010


EN SAGOBOK med barnets namn i centrum är enkelt att beställa på nätet och en riktigt höjdare om du vill ge bort en present till en treåring och upp till ungefär åtta år. Jag har själv 4 stycken sådana här personliga barnböcker i samlingen; ja, eller det är ju såklart min dotters böcker, men det är jag eller min man som läser dem kväll efter kväll. Faktum är att sen vi beställde en dylik sagobok med barnets namn så vill vår dotter inte höra några andra sagor (med ett par undantag såklart.) Och innan så var hon inte speciellt intresserad av att lyssna sagor överhuvudtaget.

ATT EN SAGOBOK MED BARNETS namn är en mycket mer intressant saga att lyssna på jämfört med vanliga sagoböcker kan jag förstå. Barnet är ju själv mitt handlingen, vilket gör äventyret så himla mycket mer spännande. Dessutom får barnet ta med sig sina kompisar i handlingen vilket ger ytterligare en krydda till spänningen. Här följer några flera punkter varför det en sagobok med barnets namn är lite extra speciell:

  • En sagobok med barnets namn aktiverar barnets fantasi i motsats till det konventionella, passiva lyssnandet.
  • En personlig sagobok triggar barnets vilja att berätta sagor för sig själv, vilket är superviktigt för barnets språkliga och kreativa utveckling.
  • En sagobok med barnets namn är dessutom en billig investering; ska vi prata ekonomi så snackar vi här om väldigt mycket saga för pengarna 🙂

DET FINNS bara två bestående gåvor vi kan skänka våra barn. Den ena är rötter, den andra vingar sa Hodding Carter väldigt träffande. Med en personlig sagobok kommer du bidra både med språkliga rötter och fantasins vingar.