Personlig sagobok – en utmärkt present eller julklapp

EN PERSONLIG SAGOBOK är enligt min mening något av det roligaste man kan ge till sitt barn. I alla fall om du har barn i ålder 3-8 år. Om du inte vet vad det är för skillnad mellan en personlig sagobok och en vanlig barnbok, så ska behöver jag först förklara följande.

En personlig sagobok är en barnbok där ditt eget barn får agera hjälte i sagans värld. Detta görs möjligt genom att ditt barns namn + namnet på 3 kompisar printas i bokens text. Så när du läser sagan för ditt barn, så är det plötsligt en personlig barnbok, en sagobok där ditt barn är i centrum av äventyret.

FÖR MIG är det konstigt att det inte flera känner till personliga barnböcker. (När jag visar dem för andra föräldrar är reaktionen ofta ”oj, vad coolt, hade ingen aaaaning om att det finns såna barnböcker…”) men jag antar att detta med personlig barnbok fortfarande är en ganska så ”ny” produkt. Och så vitt jag vet går de bara att beställa på nätet. Jag har iofs hört av andra att de ibland sålt på köpcentrum vid juletider, men själv har jag aldrig sett detta.

Flera böcker att välja mellan

DET ÄR kul är att det finns så många olika slags äventyr och teman för personliga barnböcker att välja mellan. Jag har faktiskt själv beställt ungefär alla som finns, och som du säkert kan gissa har inte alla haft samma genomslagskraft hos min dotter.

Men det är ju förstås en smaksak vilken personlig sagobok som ditt barn kommer gilla. Intresset skiftar ju också. Ett tag var min dotter helt frälst i dinosaurier och givetvis var sagoboken med äventyret i dinosauriernas värld då en given favorit.

Tycker ditt barn om sport, hockey eller fotboll, finns det sagor för dessa teman. Men också om äventyr bland sjöjungfrus, pirater, lejon, djungeln, magiska mattor och snövit.

Beställa på nätet

ATT BESTÄLLA personliga barnböcker är superenkelt. Man skriver bara in barnets uppgifter i ett textformulär på nätet och så är det klart. Sedan printar företaget boken och skickar hem till dig. Priset brukar ligga någonstans runt 150 spänn, vilket är väldigt prisvärt för en present som ditt barn förmodligen kommer minnas i resten av livet. Tidigare har denna produkt gått att beställa från Önskefoto, men inte längre. Ett tips är att kolla in Kiddoz.se