Personlig Fotokalender

  • 18 juni, 2010

UTE EFTER ATT SKAPA och köpa en personlig fotokalender? Idag finns det massor av alternativ på nätet för dig som vill sätta samman en personlig fotokalender med dina egna bilder och foton. Enligt min mening är en personlig fotokalender på många sätt den perfekta presenten (eller, som många vet, en väldigt uppskattad julklapp), inte minst till mor och farföräldrarna.

DET FINNS DOCK ett par saker att tänka på innan du sätter dig ner vid datorn, laddar upp dina bilder och skapar din personliga fotokalender. En av de viktigaste frågorna är förstås vilken leverantör du ska välja. Idag finns det massor av företag på nätet som erbjuder personlig fotokalendrar i alla möjliga designer, layouter, storlekar, och, inte minst, priser. Här följer ett par tips att tänka på innan du bestämmer dig för vem som ska få äran att ta emot din beställning.

Ps! Kolla in vårt bäst i test på den här sidan. Ds!

Tips 1: Välj rätt storlek!

Det låter kanske som en råd för mode och kläder, men även när det gäller fotokalender så gäller det att ha koll på vilken storlek du verkligen beställer. Varför? Jo, för att precis som nämnts finns det idag flera olika varianter och storlekar att välja mellan. Och de minsta varianterna av fotokalender är…ja, väldigt små. Se därför till så att du inte jämför äppel och päron. Kolla alltid vilken storlek i centimeter du beställer. (Standardstorleken för en fotokalender är A4 -varianten, det vill säga ca. 297*20 cm.)

Tips 2: Kolla Volymrabatter!?

När du jämför priser mellan olika företag, glöm inte att kolla om det finns volymrabatter att hämta. De flesta leverantörer sänker nämligen sitt styckespris för fotokalender ju fler du handlar.

Tips 3: Vad är det för Fraktkostnad?

Fraktkostnaden varierar ganska kraftigt mellan olika leverantörer, och för dig som vill göra ett prismedvetet val av personlig fotokalender, är fraktkostnaden en viktig faktor att beakta. Det finns även leverantörer som sänker och höjer fraktkostnaden beroende på hur bråttom du har att få hem dina fotokalendrar. MAO: Om du kan stå ut med en leveranstid på 2-4 veckor, så kan du få ett bättre pris hos vissa leverantörer.