Muggar med tryck – Fotomuggar!

Perfekt som present

DET ÄR ingen tillfällighet att muggar med tryck, även kallat för fotomuggar, har varit en av våra mest uppskattade fotopresenter och fotoprylar sen åttiotalet.

Sedan digitaliseringen av våra foton har det dessutom blivit superenkelt att beställa foto på mugg via nätet. Inte minst är det en perfekt present att skapa egna fotomuggar; det blir ju både personlig och kul, samtidigt som foto på mugg är en sak du kommer använda varje dag. I alla fall om du är som jag: en inbiten kaffepimplare!

Magi, Variation och Funktion

MUGGAR MED TRYCK är även enkla att beställa på nätet med flera trevliga variationer, och faktiskt även funktioner. En kul uppfinning för fotomuggar är exempelvis den ”magiska muggen” där din bild dyker upp (eller snarare ”tonar fram”) när du fyller muggen med varm dryck som kaffe eller te. Och när muggen kylnar, så försvinner bilden igen. En ganska så kul och småtrevlig foto på mugg med andra ord, eller hur?

Du kan exempelvis köpa den här typen av fotoprodukt på exempelvis Photobox, Önskefoto och Postfoto.

Enkel att skapa

VANLIGA FOTOMUGGAR brukar kosta runt en hundralapp att beställa på nätet (den magiska muggen kostar såklart lite mer). Att skapa dem är ingen problem. Det enda man behöver göra är att välja ut en bild eller ett foto som motiv. Därefter använder man en enkel mjukvara för att ladda upp bilden och positionera den som man vill ha den på muggen. Det brukar även finnas olika slags designmallar att välja mellan. En annan sak att nämna är att foto på mugg är precis lika tåliga som vanliga kaffekoppar och kan maskindiskas i princip hur många gånger som helst utan att tappa i kvalitet.

ÄR DU OSÄKER på vilken slags bild du ska använda för dina fotomuggar rekommenderar jag dig att bara prova. Man brukar se vilken bild som fungerar bäst när man väl laddat upp bilden, och det kostar ju inget att prova mjukvaran. Du kan ju testa att skapa flera muggar med tryck med mjukvaran och sedan beställa den du tycker ser bäst ut.