BÄST I TEST - VI JÄMFÖR FOTOKALENDRAR FRÅN 
8 olika Leverantörer...
...och här presenterar vi resultatet av vårt test

Vi började med att beställa de mest populära fotoalmanackorna från 8 olika fotoleverantörer på nätet. Vi använde exakt samma bilder i varje almanacka. Så här blev resultatet. 

1

Väggkalendern från Photobox är vår Bäst i Test-vinnare

Vinnare i vårt test, och tveklöst den fotokalender vi ansåg som absolut mest prisvärd, blev Väggkalendern i A4-format från Photobox.se.

Detta är en kanonkalender i alla hänseenden. Lätt att skapa, härlig tryckkvalitet med bra skärpa och kontra, snygg design och stora bilder på ett kalendarium som som utnyttjar i fotokalendern optimalt.

Med andra ord: en välförtjänt Bäst i Test – vinnare och den fotokalender vi kommer att ge bort till familj och släkt i julklappar i år.

Produktnamn :
Enkel Väggalmanacka A4
Totalpris:
1 st: 198 kr (149 kr + Frakt) 
Leveranstid i vårt test:
5 dagar

fotokalender photobox test

Snygg design, stora bilder och ett stilrent kalendarium.

Superb bildkvalitet och färg-återgivning.

Enkel mjukvara = lätt att skapa din kalender. 

- BESTÄLL DENNA KALENDER TILL HALVA PRISET

OBS! Just nu kan du använda vår unika rabattkod BASTITEST, så får du Köpa 2 väggalmanackor & betala för 1! (*2 för 1 gäller vid ditt första köp hos Photobox.se)

Läs hela omdömet om denna kalender här

2

Smartphotos väggkalender
- en uppvisning i bildkvalitet

Andraplatsen ger vi till en finfin kalender där kvaliteten är central. Trycket tillhör definitivt bland de bästa i hela testet. Bra kontrast och kraftig stuns i färgerna, vilket förhöjs ytterligare av den fina papperskvaliteten.

Det är egentligen bara priset som ligger ett aning högre än Photobox, men detta kan du reducera med vår rabattkod.   

Vill du ha det där lilla extra i foto- och papperskvalitet, ja då är det här en kalender för dig. Dessutom var programvaran enkel att förstå och innehöll all den funktionalitet vi kräver av ett modernt bildredigeringsprogram. 

Läs hela omdömet om denna kalender här

3

Önskefotos fotokalender - en klassisk julklapp som levererar stort värde

Tredje plats på pallen i vårt bäst i test tilldelades Önskefotos klassiska fotokalender. Vi har alltid tänkt på Önskefotos klassiska fotokalender som ett slags ”budgetvariant” och det ska erkännas att vi blev förvånade, och mycket förtjusta, i den fina tryckkvaliteten.

Eftersom denna fotokalender är designad av två liggande A-4 för varje månad, får man dessutom väldigt mycket kalender för pengarna: maffiga bilder, stor fint kalendarium med gott om plats för egna noteringar, samt testets absolut enklaste mjukvara. Dessutom ges en rejäl mängdrabatt om man beställer fler fotokalendrar på samma gång, vilket knappast gör saken sämre. 

Läs hela omdömet om denna kalender här

4

POSTFOTOS 
VÄGGKALENDER

Det behövs egentligen inga större utläggningar om denna kalender; den håller en bra kvalitet som helhet, både bildmässigt och strukturellt. Plus även för pappret som känns rejält och påkostat. Minus för små bilder och ett ganska så trist kalendarium. 

5

TRYCKSAKSTORGETS BUDGETKALENDER

Precis som namnet ”Budgetkalender” gör gällande är det här en A4 Fotokalender med ett förmånligt pris (dock inte billigast i testet), även om man bara beställer 1 st kalender.  Man kan uttrycka det som såhär. Inte bäst, inte mest prisvärd, men helt ok.

6

CLICKITS 
VÄGGKALENDER

Det kunde ha blivit en riktigt bra fotokalender. Designen är enligt vår mening riktigt fin med ett snyggt kalendarium och bra, ”effektiv ” struktur överlag, men tyvärr brister det i utförandet. Och vi blev inte speciellt imponerade av tryckkvaliteten.

7

VISTAPRINT
FOTOKALENDER

Fotokalendern från Vistprint placerar sig i botten av vårt test av en stor anledning. Den missvissande prissättningen. Vi trodde att dagarna på nätet var förbi då man lockade med låga priser för att sedan smälla på kostnaderna i andra änden.

8

SNAPFISH
A5 KALENDER

Det är lika bra att säga det direkt. Vi beställde fel storlek på kalendern. Och därför är denna inte jämförbar med de andra i testet. Detta är alltså inte en åttondeplacering i egentlig mening, men vi har ändå skrivit ett par ord om denna kalender för den som är nyfiken. 

Så gick vi tillväga
när vi utförde det här testet... 

I slutet av oktober månad beställde vi fotokalendrar från 8 olika fotoleverantörer på nätet. Vi använde exakt samma bilder i varje kalender. Bilderna är våra egna digitalfoton och tagna med en ”vanlig digitalkamera”, närmare bestämt en Casio EX-Z19, samt en Samsung Galaxy Surfplatta. Hur många bilder man kan använda per fotokalender skiljer sig åt mellan de olika kalendrarna (de har ju olika design och laoyout), varför vissa kalendrar innehållet fler foton. I våra jämförelser har vi dock utgått från samma 12 foton. 

Resultatet i vårt bäst i test är baserat på följande 6 jämförelsegrunder: mjukvara och beställningsförfarande, leveranstid, bildkvalitet, papperskvalitet design och pris. Med utgångspunkt i dessa 6 faktorer har vi sedan graderat kalendrarna efter vår helhetsupplevelse och försökt svara på frågan: vilken fotokalender är mest prisvärd?

Noterbart: När det gäller fototryck och ”bildkvalitet” bör man alltid inta en ödmjuk utgångspunkt. Vi vill därför poängtera att detta testet reflekterar våra åsikter och jämförelser, inget annat. Om vi är en bra smakdomare eller inte får du avgöra själv. Tanken med testet är att vägleda dig som konsument och skapa förutsättningar för att göra mer upplysta val. Det ska också påpekas att det finns massor av andra alternativ och leverantörer än de vi har tagit med i vårt test. Vi siktar dock på att ta med fler fotoleverantörer i testet nästa år.

....och så fick vi idén! 

Idén kommer bland annat från en forumtråden på Familjeliv.se, där man diskuterar var någonstans man göra bäst i att beställa. Här ges förslag på massa olika leverantörer från olika personer, men det blir mest en massa råsubjektivt tyckande och svårt att jämföra vad som är vad. Någon gillar Vistaprint, någon Önskefoto, någon Photobox och så vidare, men få argument läggs fram till varför man gillar en specifik fotokalender från ett specifikt företag.

Vår utgångspunkt för test är att helt enkelt skapa och beställa kalendrar från flera olika leverantörer och sedan jämföra pris, kvalitet, leveranssäkerhet och andra viktiga faktorer. Vi kommer att givetvis att använda oss av exakt samma bilder och foton, så att vi jämför samma slags fotokalender. Syftet med detta test är att ge dig som konsument en bra grund att välja rätt leverantör av din fotokalender.

Vår kontravikt till det råsubjektiva oargumenterade här är alltså att testa samma utförande av fotokalender hos flera olika leverantörer och baserat på detta test avge ett mer ”objektivt” omdöme. Vad vi vet, så finns det inget liknande test på marknaden att tillgå. Oftast är det fotoböcker som har jämförts i liknande upplägg, men denna gång tänker vi som sagt ägna all uppmärksamhet åt produkten fotokalender.

SUPERERBJUDANDE: BESTÄLL ÅRETS VINNARKALENDER FRÅN PHOTOBOX TILL HALVA PRISET MED VÅR EXKLUSIVA RABATTKOD "BASTITEST"

Det enda du behöver göra för att få halva priset på denna fina fotokalender är att klicka på knappen här nedanför och ange vår rabattkod "BASTITEST" i kassan när du gör din beställning.